Nieuwsbericht

Risico's cybersecurity

Hoewel er tot nu toe geen concrete aanwijzingen zijn dat digitale aanvallen in relatie tot de oorlog in Oekraïne op dit moment impact hebben op Nederland, zijn eventuele gevolgen en aanvallen in de toekomst niet uitgesloten. Het is daarom belangrijk dat bedrijven:

  • Met urgentie alle benodigde voorzorgsmaatregelen treffen en regelmatig updaten
  • De Handreiking Cybersecuritymaatregelen van het Nationaal Cyber Security Centrum  - NSSC - (Ministerie van Justitie en Veiligheid) kan hierbij helpen  
    NB: een nieuwe handreiking die veel meer in detail gaat wordt mogelijk op heel korte termijn op deze website geplaatst
  • Het is belangrijk om de NCSC nieuwspagina in de gaten houden. Hierop komt het laatste nieuws te staan als het NCSC actuele ontwikkelingen ziet. Ook als Nederland zelf geen direct doelwit is kan Nederland als gevolg van nevenschade hiervan toch gevolgen ondervinden. Dus verscherpte waakzaamheid is op zijn plaats.
  •  

Webinar Oekraïne digitale impact - 9 maart 15.00 uur

De ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne volgen elkaar snel op. Hoewel er tot nu toe geen concrete aanwijzingen zijn dat digitale aanvallen in relatie tot de oorlog in Oekraïne op dit moment impact hebben op Nederland, zijn eventuele gevolgen en aanvallen in de toekomst niet uitgesloten. Een goede en veilige digitale omgeving is essentieel voor de continuïteit van organisaties en processen. Daarom organiseren het NCSC en Digital Trust Center samen een informatiesessie voor ondernemers, managers en ICT-professionals. Tijdens deze informatiesessie staan we kort stil bij het huidige situationele beeld. Ook geven we toelichting op de specifieke digitale dreigingen die een gevolg van deze oorlog kunnen zijn en tips voor de bescherming van je bedrijfsvoering.

Uiteraard is er tijdens dit webinar volop gelegenheid om vragen te stellen over de digitale veiligheid van je onderneming.

Het webinar vindt plaats op woensdag 9 maart om 15.00 uur. Aanmelden kan via deze aanmeldlink. De voertaal tijdens het webinar is Nederlands.

 

Specialisten risico-inventarisatie cyberveiligheid

Modint Verzekeringsdienst heeft specialisten in dienst die kunnen helpen bij de risico-inventarisatie op het gebied van aansprakelijkheid en cyberveiligheid. Met onze gedegen kennis van de branche én de verzekeringsmarkt brengen wij gedetailleerd en begrijpelijk in kaart hoe je risico’s zijn afgedekt en of er hiaten zitten in de huidige (verzekeringen. 

Ga naar Modintverzekeringsdienst.nl/cyber en vul het formulier in voor meer informatie.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid