Nieuwsbericht

Aanbod 'STAP-scholing' straks op Modint Academy

24-08-2021 - Een leven lang leren, duurzame inzetbaarheid en flexibel inzetbare werknemers dragen bij aan innovatieve en moderne bedrijven. Behoud van vakmanschap en up-to-date kennis zijn daarnaast voor de MITT branche van groot belang. Door als Modint Academy deel te nemen aan de STAP regeling, als aanbieder van scholing, hopen we een impuls te geven aan deze onderwerpen. Modint Academy is bezig om stappen te zetten om dit haalbaar te maken.

Wat houdt de regeling in?

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling (via het UWV). Hiervoor wordt een speciaal portaal opengesteld waarop alle informatie makkelijk terug te vinden is. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het verkrijgen van een sterkere positie op de arbeidsmarkt. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten. Mensen die het meeste voordeel hebben van bijscholing maken te weinig gebruik van deze mogelijkheid. Mensen die zich laten om- of bijscholen kunnen voorkomen dat ze hun baan verliezen of makkelijker een andere baan vinden.

Waarschuwing

We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het STAP budget. Er zijn websites die inspringen op de regeling maar geen officiële rol in het ontwerp, de stimulering en bemiddeling inzake de STAP regeling hebben, zoals Stap-budget.nl. De enige officiële website op dit moment is die van de Rijksoverheid: STAP-budget | Leven Lang Ontwikkelen | Rijksoverheid.nl

Meer weten? Neem contact op met Marieke. 

Marieke Kuper

Stuur een e-mail