Nieuwsbericht

Mbo'ers moeten we koesteren

06-09-2021  - Bij de opening van het mbo-jaar in Houten hield Koningin Maxima afgelopen week een toespraak waarbij ze mbo-scholen van het grootste belang voor heel Nederland voor heel Nederland noemde. "Mbo’ers hebben ons door de coronacrisis heen gesleept". Ook voor de MITT-sector zijn ze waardevol. Veel bedrijven zijn op zoek naar gekwalificeerde mbo'ers.

Een onderzoek van Curio (een grote beroepsopleider in Brabant) toont aan dat de opbrengst van mbo-studenten drie keer zo hoog is als de kosten van hun studie. Mbo-studenten met minimaal een niveau 2 diploma op zak zijn productiever en verdienen meer dan een medewerker zonder die kwalificatie. Het tekort aan stageplekken is met de (her)opening van bedrijven gelukkig weer dalende. Er zijn creatieve oplossingen geweest om studenten toch beroepspraktijkvorming (stage) te kunnen laten doen. Maar er is nog niet voor iedere student een stageplek.

Hierbij dan ook nogmaals de oproep om leerplaatsen ter beschikking te stellen in uw bedrijf. De overheid ondersteunt dit met de subsidie praktijkleren.

Meer informatie? Neem contact met ons met Marieke Kuper:  kuper@modint.nl 

 

Bekijk subsidiemogelijkheden voor scholing op Modint Academy