Nieuwsbericht

Shopping Tomorrow Kick-Off 2023

Op 9 maart jl. opende ShoppingTomorrow het programmajaar 2023 met het jaarlijkse kick-off event. Dit programmajaar staat in het teken van het nieuwe thema: ‘Verantwoord vooruit: voorsprong door innovatie’. 

Modint stond, 12 jaar geleden alweer, aan de wieg van het onderzoeksprogramma “Shopping Tomorrow” van Thuiswinkel.org. In dit programma onderzoeken expertgroepen, samengesteld uit professionals uit verschillende bedrijven en organisaties, gedurende een half jaar een groot aantal thema’s in relatie tot e-commerce. Deze groepen komen op een drietal congressen bijeen, waar ook gerenommeerde sprekers in de e-commerce wereld presentaties houden. Daarnaast houden de groepen eigen bijeenkomsten, liefst gecombineerd met bedrijfsbezoeken. Ze schrijven allen “Bluepapers” waarin de resultaten van de discussies en onderzoeken worden vastgelegd. Deze bondige rapporten zijn gratis te downloaden op www.shoppingtomorrow.nl.

Twee weken geleden vond de jaarlijkse Kick-Off plaats in het Spant in Bussum met meer dan 500 voorzitters, hosts en experts uit de expertgroepen. De dag bestond uit een gezamenlijk gedeelte waarin Marlene ten Ham, directeur van Thuiswinkel.org vertelde over de ontwikkelingen binnen de huidige e-commercemarkt, gevolgd door inspirerende keynotes van onder andere Eugène Kuipers van Fectar en Marianne van Leeuwen van Decathlon.

Modint neemt dit jaar deel aan een van de expertgroepen waarin de volgende vraag wordt behandeld:

Hoe ziet nieuwe wetgeving over Due Diligence eruit en wat is de impact van nieuwe (EU) wetgeving op de Nederlandse Digital Commerce bedrijven? Welke stappen moet je nemen om te starten en om op lange termijn bestaansrecht te hebben?

Vorige jaren bogen we ons over onderwerpen als retouren (tweemaal), digitaal ontwerp, product databases, verkoopkanalen in fashion, ketensamenwerking, en circulaire economie. We zetten daar onze kennis in om contacten met andere sectoren warm te houden en ook buiten kleding en textiel voor onze leden te ijveren voor goede omstandigheden om in te ondernemen.

Heb je een vraag? 

Modint ondersteunt Shopping Tomorrow als brancheorganisatie en heeft daarmee toegang tot alle onderdelen van het programma. Profiteer hiervan!
Neem voor meer informatie contact op met Rens Tap.