Nieuwsbericht

Innovatievouchers nu voor hele textiel maakindustrie

09-05-2023

Zoek je financiële ondersteuning voor een onderzoeks- of afstudeerproject binnen de textiel maakindustrie, waarbij textiel, innovatie of duurzaamheid centraal staat? Vraag een innovatievoucher aan! Aanvragen voor een innovatievoucher kunnen vanaf nu niet alleen voor breiprojecten maar voor de gehele textiel maakindustrie ingediend worden.

Recent heeft het bestuur van de Stichting Fonds voor Economische en Technische Research t.b.v. de Nederlandse Tricot- en Kousenindustrie (SFETR) besloten de activiteiten te beëindigen en de resterende financiële middelen over te dragen aan de Stichting Reservefonds Textielresearch. Per 1 januari 2023 is het secretariaat van SFETR bij Modint beëindigd en overgedragen aan de Stichting Reservefonds Textielresearch.

Bij de overdracht van genoemde middelen is afgesproken dat de SFETR-innovatievouchers zullen worden gecontinueerd en in het vervolg sector breed (‘maak gerelateerd’) beschikbaar worden gesteld. Corien Beks, Branchemanager kleding en textiel bij Modint, zal als voucher-meldpunt blijven fungeren.

Een innovatievoucher kan o.a. aangevraagd worden voor:

  1. Een afstudeeropdracht op het gebied van maken en verwerken van textiel waarbij innovatie centraal staat, denk bijvoorbeeld aan het werken met restmateriaal of “on demand” productie.
  2. Een onderzoeksproject op het gebied van duurzaamheid waarbij samengewerkt wordt met een bedrijf in de maakindustrie.

Doelstelling van de innovatievoucher regeling is het verbinden van studenten en onderzoekers met bedrijven in de textiel maakindustrie in Nederland. Het draagt daarmee bij aan het verhogen van het kennisniveau van textiel door in de praktijk te werken met textiel. Een innovatievoucher kent een maximaal bedrag van € 1000.

Tegelijkertijd geeft het bedrijven de ruimte om tijd vrij te maken en geϊnspireerd te worden met nieuwe ideeën. Aanvragen worden beoordeeld door het bestuur
van het Reservefonds Textielresearch en dienen een innovatief en/of onderzoekend karakter te hebben. Een voucher dient voorafgaand aan een project aangevraagd te worden.

>> Contactpersoon voor het aanvragen van een innovatievoucher is Corien Beks (Beks@modint.nl)  

Blijf op de hoogte van textielinnovatie en onderzoeksontwikkelingen

Met deze overdracht intensiveert Modint de samenwerking met het Reservefonds Textiel. Wil je meer weten over het Reservefonds Textiel en haar activiteiten, en wil je op de hoogte blijven van belangrijke textielinnovatie en research ontwikkelingen, abonneer je dan op de Tex Alert.    

>> Contactpersoon van het Reservefonds Textielresearch en de Tex Alert is Dhr. Cees Lodiers (c.lodiers@outlook.com)

>> Naar TexAlert